maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Mausteiset keksit

Inkivääri ei ole mausteena mikään koko kansan suosikki. Itsekin olen pitänyt sitä aina hieman epäilyttävänä ja jokseenkin yliarvostettuna maun tuojana. Olen kuitenkin suvaitsevaisuuden ja ennakkouulottomuuden nimissä aina vastaan tullessa antanut sille mahdollisuuden. Kuten nyt, kun tein inkiväärillä maustettuja makeita keksejä. Kyllä inkivääristäkin oppii tykkäämään, kunhan vain jaksaa opetella.

Inkiväärikeksit

100 g margariinia
1 dl sokeria
0,5 dl ruskeaa ruokosokeria
1-2 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl kanelia
0,3 tl neilikkaa
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl vahvaa kahvia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kuivattuja kirsikoita (tai sokeroituja papaijanpaloja)

pinnalle:
3 rkl ruskeaa ruokosokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Itse käytin pelkkää ruokosokeria, mutta sokerit voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. (Esim. fariini- tai jopa tomusokeri käyvät vallan hyvin nekin.) Sekoita mausteet kekenään ja siirappi kahviin. Sekoita vielä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää kaikki aineksen taikinaan.

Muotoile taikinasta tanko (20 cm pitkä, 7-9 cm leveä ja 2-3 cm paksu). Kiedo se kelmuun ja pakasta muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Leikkaa vähän sulaneesta tangosta ohuita viipaleita leivinpaperille. Sirottele hiukan ruokosokeria viipaleiden pinnalle.

Paista keksejä 175 asteessa noin 10 minuuttia. Vie keksit lahjaksi tai nauti itse.