maanantaina, elokuuta 25, 2014

Mehevämpi maissileipä


Tekaisin tässä kuukausi takaperin maissileipää, jonka onnistumisesta en ollut täysin vakuuttunut. Onneksi ihana Hayley vinkkasi pari toimivampaa reseptiä. Testasin niistä toista hiukan muunnellen ja kyllä vaan, hyvää tuli!



Mehevä kookos-maissileipä

2,5 dl maissijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5—1 dl kookoshiutaleita

2 dl maustamatonta (kasvi)jogurttia
1 dl vettä
2 luomumunaa
3 rkl öljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, vesi, munat ja öljy. Yhdistä sitten kuivat ja märät seokset ja pyöräytä taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakku- tai leipävuokaan. Paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

lauantaina, elokuuta 09, 2014

Falafelia pihveissä


Tämäkin ohje löytyy Planeetan parhaat vegepurilaiset -kirjasta. Muiden kirjan ohjeiden tapaan tähän tulee yhtä sun toista ainesosaa ja valmistuskin on melko monivaiheinen.

Ihan hyviä näistä kuitenkin tuli! Hieman kuivahkoja, joten vältä kypsentämästä liikaa...



Falafel-biffit

4,5 dl kypsiä kikherneitä
2,3 dl kasvislientä
1 sipuli silputtuna
2 rkl perunajauhoja + 4 rkl vettä (sekoitettuna suurukseksi)
5 rkl öljyä
1,25 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl kuivattua korianteria
0,5 tl jeeraa
0,5 tl cayennea
2 rkl sitruunamehua
2,3 dl graham-, speltti- tai vehnäjauhoja
3,5-4,5 dl kikherne- eli gramjauhoja
suolaa
pippuria

Kiehauta kasvisliemi, kikherneet ja sipuli kattilassa. Anna porista hiljalleen ilman kantta vartin verran.

Kaada perunasuurus joukkoon huolellisesti hämmentäen. Kaada seos kulhoon ja muussaa survimella tai haarukalla. Lisää öljy, mausteet, sitruunamehu ja jauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa, kunnes taikina on mukavan taipuisa. Lisää kikhernejauhoja, jos taikina on liian tahmeaa.

Muovaa taikinasta 6-10 pihviä ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Kuumenna vielä öljyä paistinpannussa ja paista pihvejä 3-5 minuuttia molemmin puolin, jotta pinta rapeutuu.