keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Ruokaa kotona

Viimeksi Oulussa vieraillessani tein itseni ja komean kanssaeläjäni iloksi kunnon kotiruokaa: makaroonilaatikkoa. Koska kuitenkin tykkään nykyään kikkailla ruuan kanssa, piti minun tähänkin lisätä hieman jujua fetan ja oliivien muodossa. Hirmu hyvää, etenkin ketsupin kanssa nautittuna!


Välimerellinen makaroonilaatikko

n. 5 dl pastaa
1,5 dl soijarouhetta
3 porkkanaa
2 sipulia
100g fetajuustoa
1-2 dl vihreitä oliiveja
2 munaa
n. 3,5 dl maitoa
suolaa
pippuria
(juustoraastetta)


Keitä pasta puolikypsäksi. Liota soijarouhetta 15 minuuttia tai keitä kasvisliemessä turpeaksi. Raasta porkkanat ja suikaloi sipulit. Kuullota sipulisuikaleet öljyssä pehmeiksi. Murenna fetajuusto ja puolita oliivit. Sekoita pasta, soijarouhe, vihannekset, feta ja oliivit uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan niin, että ainekset peittyvät, mutta eivät vetisty. Kuorruta koko komeus juustoraasteella, mikäli sellaista löytyy. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia

Ei kommentteja: