Ruokablogimaailmassa varmaankin jokainen meistä on tehnyt hummusta ja siitä muille ilmoittanut tekstien ja kuvien kera. Näin teen myös minä nyt. Minulla on kuitenkin tarjottavana jotain uutta ja erikoista, sillä minun hummuksessani ei ole jälkeäkään tahinista (jonka maku hylkii minua). Korvasin tahinin seesaminsiemenillä, jotka eivät tietenkään aja tuon olennaisen ainesosan asiaa, mutta tekivät tahnasta huomattavasti maukkaamman kuin perinteisistä tahinillisista.
Tahiniton (muttei tahditon) hummus
4 dl keitettyjä kikherneitä (tai purkillinen valmiita)
4 valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl korianteria
1-2 dl vettä (tai purkkikikherneiden lientä)
(pinjansiemeniä koristeluun)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti