torstaina, heinäkuuta 23, 2009

Ihana mies keittiössä

Minulla on ihana mies. Hänet tunnetaan tässä blogissa myös nimellä komea kanssaeläjä. Hän antaa yleensä minun hoitaa huushollimme ruoanvalmistuksen ihan itsekseni (vai enkö vain päästä häntä keittiöön kanssani?). Silloin harvoin, kun hänkin ottaa osaa kokkailuun, on tulos huomattavasti maukkaampi kuin yksikseni sählätessä.


Teimme tässä männäpäivänä pitkästä aikaa uuniperunoita kera falafelien. Niiden seuraksi komea kanssaeläjä surrautti (oho! murrretta...) muutaman maukkaan papudipin. Hän teki tahnat huomattavasti hienovaraisemmin kuin allekirjoittanut ja sai sattumaisen lopputuloksen maistumaan taivaalliselta.

Hummuksen lisäksi kokeiluun päätyi uusi tuttavuus, tomaatti-papudippi, jonka ohje löytyi Marianne Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla -kirjasta. Pähkinöiden puutteessa korvasimme ne siemenillä. Tahna sopii mainiosti pääruoan lisukkeeksi, mutta myös leivän päälle. (Annoskuvassa tomaattitahna vasemmalla hummuksen vieressä.)


Komean kanssaeläjän papudippi

3 dl kypsiä papuja (meillä härkäpapuja ja kikherneitä)
1 tomaatti
0,5 dl öljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 dl siemeniä (meillä kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä) tai1 dl cashewpähkinöitä
1 tl suolaa
1 tl tandoori masalaa tai 0,5 tl cayennepippuria

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Nauti esimerkiksi uuniperunoiden ja falafelien kanssa.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Komean kanssaeläjän papudippi kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta!

Kaveri kirjoitti...

Ja sitä se onkin! Hyvää vaihtelua esimerkiksi meidän keittiössä liiankin tutulle hummukselle... :)