tiistaina, elokuuta 18, 2009

Ihana mies keittiössä vol.2

Eipä aikaakaan, kun komea kanssaeläjäni yllätti minut keittiössä taas. Ja edelleen, mitä mahtavimmin seurauksin! Minä menin täyttämään viime viikolla vuosia, minkä kunniaksi mies antoi minulle herkullisen näköisen suklaaleivontakirjan lahjaksi. Eikä siinä vielä kaikki, sillä myöhemmin juhlapäivän aikana hän tekaisi minulle kirjasta mielimäni reseptin.

Valitsin valkosuklaabrowniet, joita en olisi ehkä itse uskaltanut edes yrittää. En olisi malttanut jättää suklaita ja pähkinöitä karkeiksi paloiksi, enkä ottaa leipomusta pois uunista hyvissä ajoin, kuten puoliskoni teki. Browniet olivat juuri niin kosteita ja meheviä makuelämyksiä kuin niiden kuuluukin olla. Kaunista, hyvää ja ah niin rakastettavaa!


Valkosuklaabrowniet

100 g voita
225 g valkosuklaata
1,5 dl saksanpähkinäpaloja
2 munaa
2,5 dl ruskeaa sokeria
2,5 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Voitele kulmikas kakkuvuoka (18 cm). Pilko 175 grammaa suklaata karkeasti paloiksi ja lisää pähkinäpalat joukkoon. Sulata loput suklaat ja voi keskenään vesihauteessa. Nosta seos jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaa-voiseos joukkoon. (Ruskean sokerin ansiosta leivonnaiset saavat ehkä keittokirjan kuvassa näkyneen ruskean värityksen, sillä meillä browniet jäivät intiaanisokerilla ja canderelilla vaaleiksi.) Sekoita taikinaan vielä loput kuiva-aineet ja suklaa-pähkinäseos. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes leipomus on juuri ja juuri paistunut. Taikinan tulee olla edelleen keskeltä pehmeää. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa browniepaloiksi ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

.Nekku. kirjoitti...

Vaikuttavat kyllä ihanilta! Olen kuullut, että tuollaista vaaleaa versiota kutsutaan brownien sijaan nimellä "blondie".

Kaveri kirjoitti...

Ok, hyvä tietää! Nimitys kuvaa tässä tapauksessa hyvin myös lahjan saajaa... ;)