Syksy hemmottelee suomalaista. Mustikat, puolukat, tyrnit ja karpalot auttavat ahkeran poimijan pirteänä talven yli. Marjojen ja niistä tehtyjen hillojen lisäksi pakkaseen voi pyöräyttää muutaman litran makeaa sosetta kotimaisista omenoista. Miksi ostaa ulkomailta rahdattuja hedelmiä, kun hyvällä varautumisella voi nauttia kotimaisia c-vitamiineja yli kylmän kauden? Jos omassa apajaonnessa on vielä petraamisen varaa, kokeneista ja anteliaista naapureista on suurta apua pakastimen täyttämisessä.
Mustikkapiirakka
100 g rasvaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
4 rkl sokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja sokeri. Levitä marjaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
perjantaina, syyskuuta 25, 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti