torstaina, tammikuuta 03, 2013

Mehevät voileipäkeksit


Ui jui. Nämä voileipäkeksit ovat varsin meheviä. Täyteläinen maku johtuu epäilemättä rasvan määrästä, joka on crackereissä yleensä melko vähäinen. Taikina syntyy nopeasti, joten keksit toimivat hyvänä naposteltavana esimerkiksi yllättäviin illanistujaisiin.

Kaurakeksit

1 dl kauraleseitä tai 1,5 dl kaurahiutaleita
2,75 dl vehnäjauhoja
(1 tl sinappijauhetta)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g margariinia kuutioina
3 rkl kasvismaitoa

Yhdistä kuiva-aineet kulhossa. Kaada ne monitoimikoneeseen ja lisää rasva. Anna käydä, kunnes seoksesta tulee taikinamainen. Lisää vielä maito ja surauta tasaiseksi.

Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla ohut levy. Nosta se leivinpaperin päälle. Jaa taikinalevy veitsellä haluamasi kokoisiksi kekseiksi.

Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Nauti esimerkiksi hillojen tai tahnojen kera.

Ei kommentteja: