torstaina, helmikuuta 14, 2013

Makeaa kavereille


Oletko muistanut tänään ystävääsi? Tai työkaveriasi? Tai vaikka naapuriasi? Jos et ole vielä ehtinyt ketään yllättää, tässä oiva vinkki lajitoverisi ilahduttamiseen.


Pähkinäiset browniet ja ystävänpäivä. Mikä ihana syy herkutella hyvässä seurassa! Ohje on Emily Manquistin Vegeherkkuja -kirjasta. Olen aiemmin tehnyt kirjan kannessakin komeilevia minttubrownieita sekä agavekeksejä, mutta nyt päädyin hetken mielijohteesta tähän yllättävänkin helppon ohjeeseen.

Taikina syntyy käden käänteessä, eikä paistamisessakaan kauaa ehdi nokka tuhista. Malta antaa brownieiden jäähtyä kunnolla ennen kuin isket kiinni. Sillä välin voit vaikka keittää kahvit ja jutustella kaverisi kanssa.



Maapähkinävoibrowniet

3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
3-5 rkl kaakaojauhetta
vajaa 1 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl suolaa

2 dl vettä
2 dl öljyä
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria

50-100 g maapähkinävoita

(100 g tummaa suklaata)

Sekoita kuiva-aineet monitoimikoneessa. Lisää nesteet ja vanilja (joka sekin tosin on neste, jos uutteena vaniljasi käytät) käyttäen samalla konetta. Surauta tasaiseksi taikinaksi. (Kaikki edellä mainittu onnistuu toki käsinkin.)

Kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x30 cm). Nostele maapähkinävoita lusikalla seoksen kulmiin ja keskelle, ja sekoita haarukalla marmorimaiseksi. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia vuoassa ennen kuin leikkaat paistoksen sopivan kokoisiksi paloiksi.

(Jos kaapistasi löytyy tummaa suklaata, sulata se vesihauteessa ja levitä viiruina browniepalojen päälle.)

Nämä maistuvat erityisen hyviltä kahvin, kasvismaidon ja ystävän kera.

Ei kommentteja: