keskiviikkona, elokuuta 21, 2013

Kokkelis tofusta


Minun mielestäni kasvisruoka on ihanaa ja täydellistä ilman turhia imitaatioita. Toisin sanoen en ole ikinä erityisesti kaivannut kasvisversioita eläinperäisistä ruoista. Vegaaniruoassa kuitenkin kaipaan juustoja ja jonkin verran munaruokia. Munakokkeli on yksi harvoja ruokia, jolle olen kaivannut vegaanista vaihtoehtoa.

Sellainen löytyi Planeetan parhaat vegepurilaiset -kirjasta. Tofukokkeli sopii mainiosti ainakin salaatteihin, leipiin ja keittoihin. Maistuu myös sellaisenaan!



Tofukokkeli

2 rkl öljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä tai 3 tl valkosipulijauhetta
340 g kiinteää tofua valutettuna ja kuutioituna
4 rkl ravintohiivahiutaleita
0,25 tl kurkumaa
0,5 tl sinappijauhetta tai -siemeniä
ripaus kuivattua tilliä
ripaus paprikajauhetta
1,25 dl vegaanista majoneesia
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria

Kuullota sipuleita pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tofu ja jatka paistamista käännellen reilu 10 minuuttia.

Vähennä lämpöä ja lisää ravintohiivahiutaleet sekä mausteet. Kääntele seosta, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä.

Lisää majoneesi ja sinappi. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Heipä hei, tässä olisi teille haaste! :) http://laiskiainen-riippukeinussa.blogspot.fi/2013/08/tartun-haasteeseen.html

Kaveri kirjoitti...

Kiitos haasteesta!
Vastailemme pikimmiten. :)