torstaina, syyskuuta 05, 2013

Hilloa ja maapähkinävoita


Mikäs sen jenkkisempi makuyhdistelmä kuin hillo + maapähkinävoi! Löysin tämän piirakkaohjeen taannoin Vegaanikeittiön käsikirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin mansikkahilloa, mutta minä hyödynsin omaan paistokseeni raparperihilloa. Sinäkin voit käyttää ihan mitä hilloa haluat. Jos hillosi on sokeroitu (kuten minulla oli), vähennä täytteen sokerimäärää vaikkapa puoleen.

Hillo-maapähkinävoipiirakka

Pohja:
0,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
2 rkl vettä

Täyte:
2-2,5 dl maapähkinävoita
1,75 dl soijajogurttia
reilu 2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai -aromia
2,25 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1,25 dl (sokeroimatonta) hilloa

Valmista ensin pohja. Sekoita sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Nypi ne margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita huolellisesti. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita maapähkinävoi, jogurtti, sokeri ja vanilja huolellisesti keskenään. Yhdistä toisessa astiassa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kaada seos maapähkinävoiseoksen joukkoon.

Jaa täyte kahteen osaan. Levitä toinen puolisko esipaistetulle ja jäähtyneelle pohjalle. Levitä hillo ensimmäisen täytekerroksen päälle. Levitä loput täytteestä hillon päälle.

Paista 30 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

1 kommentti:

Malitsu kirjoitti...

Bongasin juuri yhden VeganMoFo-osallistujan, joka aikoi blogata pelkkiä maapähkinävoi- ja hilloreseptejä koko kuukauden, ja nyt sitten tämä! Ehkä minunkin pitää vihdoinkin perehtyä tähän amerikkalaiseen makuyhdistelmäomituisuuteen.