maanantaina, huhtikuuta 07, 2014

Suklaata ja suolapähkinöitä


Oi voi kuulkaa! Näitä minulla on tehnyt mieli jo hyvä tovi. Nimittäin suklaa-suolapähkinäcookieseja. Ja kun vieläpä äkkäsin tarkoituksiini sopivan vegaanisen reseptin, eihän se auttanut kuin panna jauhot pölisemään.


Suklaa-suolapähkinäcookies

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
3,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
170 g tummaa suklaata
n. 1 dl suolapähkinöitä

Vatkaa rasva ja sokerit. Sekoita toisessa astiassa jauhot, sooda ja suola, ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon. Rouhi suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää rouheet taikinaan.

Muotoile taikinasta pieniä keksejä leivinpaperin päälle. Taikinasta tulee n. 35-40 pientä keksiä. (Puolet taikinasta voi pakastaa vierasvaraksi.) Paista keksejä 175-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

3 kommenttia:

hiutale kirjoitti...

Oi voi :s suklaa ja suolapähkinät on ehkä killerein yhdistelmä ikinä! Vuoden vaihteessa jätin munat ruokavaliosta, ja leipominenkin on sitä myötä vähentynyt, mutta näitä on PAKKO testata. Ehkä suosiolla puolikas satsi, kun tulee kuitenkin syötyä kaikki kerralla :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

ja kiitos valtavan maistuvasta reseptistä. Suolapähkinöiden ja suklaan kombo on kyllä niin match made in heaven. <3

Vierasvaraksi jäi noin nyrkin kokoinen köntti taikinaa, taisin syödä samanmoisen köntin taikinaa "raakana" taikinan teon yhteydessä. (:D) Ja paistettavaksi jäi 20 kakkaraa.

Kiitos muistakin mukavista resepteistä, joita käyn säännöllisesti lukemassa. Ainakin jotain energiapatukoiden reseptiä olen kokeillut useaan otteeseen.

T. Sunnuntaileipoja

Kaveri kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Juu, nämä ovat takuuhyviä, hieman liiankin.

Ja ihanasti onnistuvat ilman muniakin. Se oli minullekin yksi syy, miksi nappasin ohjeen talteen. :)

Hiutale: Suosittelen tekemään rohkeasti koko taikinasatsin ja laittamaan raakana puolet pakkaseen. EIpähän tarvitse kauaa jossitella, jos suolapähkinä-suklaa-himo iskee pian uudestaan. ;)