maanantaina, syyskuuta 08, 2014

Kaali kelpaa tekosyyksi



Kaali. Mikä ihana tekosyy tehdä ruokaa!

Nyt, kun meidät on tutustutettu uudestaan vanhoihin hyviin kaalilajikkeisiin, kuten lehtikaaliin, on ainakin valinnavaraa. Tämän kaalipihvien ohjeen nappasin Hesarin ruokasivuilta muutaman viikon takaa.



Kaalipihvit

0,5 keräkaali (+ 0,5 dl vettä)
1 punainen paprika
1 pieni purjo

2 luomumunaa
1,5 tl sitruunapippuria
3 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

Silppua kaali. Pehmennä kaalisilppua. pannulla öljytilkassa. Kun kaali on hieman pehmennyt, lisää puoli desiä vettä ja anna hautua viitisen minuuttia. Silppua tällä välin paprika ja purjo. Kaada kaali kulhoon jäähtymään ja paista pannulla vuorostaan paprika ja purjo. Kaada ne kaalien sekaan.

Kun vihannekset ovat jäähtyneet, lisää loput ainekset ja sekoita massa taikinaksi. Paista pihvit pannulla runsaassa öljyssä. Nauti keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Ei kommentteja: