Olenkin tehnyt näitä tuon viime viikon jälkeen toistamiseen. Tein niitä myös koko alkuperäisen ohjeen määrän (eli viiteen desiin) ja paistoin leipavuossa 200-asteessa n. tunnin. Maukasta leipää tuli! Ja vaivatta (muttei vaivaamatta). Hehehhehehehehhe.

2,5 dl vettä
½ ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ rkl siirappia
2 dl grahamjauhoja
3/4 dl kauraleseitä
3/4 dl vehnäleseitä
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,4 dl öljy
Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva, suola, siirappi, grahamjauhot ja leseet. Anna turvota viitisen minuuttia.
Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 12 pientä pyörylää ja tee niistä sen jälkeen kädellä pyörittämällä tankoja, jotka solmit solmuiksi.
Voitele vedellä ja ripottele päälle siemeniä, jos sellaisia sattuu olemaan.
Paistaa 225-asteessa 13-15 minuuttia.
Jos haluat tehdä kokonaisen leivän. Tee kaksinkertainen taikina ja kaada se leipävuokaan.
Tee päälle viilto terävällä veitsellä ja paista 200-asteessa melkein tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti