sunnuntaina, marraskuuta 23, 2008

Sunnuntain skonssit

Skonssit maistuvat viikonlopun kiireettöminä aamuina. Näitä rasvaisia ja lämpimiä leivonnaisia on mukava nautiskella hitaasti lehdenluvun lomassa. Ne voi halutessaan sivellä mieluisillaan levitteillä ja täyttää vaikkapa juustolla ja vihanneksilla, mutta skonssit toimivat vallan hyvin myös itsekseen. Sitruunamehulla maustettu jogurtti antaa skonsseille persoonallisen kirpeän maun. Resepti on Marianne Kiskolan ihanasta Papu, porkkana ja hillopulla -kasvisruokakirjasta.


Kauraskonssit

0,5 sitruunan mehu
1,5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl täysjyväjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 dl sulaa voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemeniä
4 rkl raakaruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
(hunajaa tai siirappivettä voiteluun)

Säädä uuni 190 asteeseen ja voitele muffinssivuoka. Sekoita sitruunamehu jogurttiin ja jätä hetkeksi tekeytymään. Sekoita erillisessä astiassa jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää sula rasva jauhoihin. Lisää loput kuiva-aineet ja sitruunamehujogurtti. Vaivaa taikinaksi ja jaa taikina vuokiin. Voitele halutessasi hunajalla tai siirappivedellä. Taikinasta syntyy kuusi isohkoa skonssia. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja: