maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Banaanileipä

Tulipa harvinaisen ankea kuva. Ehkä voisimme keksiä uuden sananlaskun: Mitä ankeampi kuva, sitä maukkaampi leipä. Sillä sitä, jos jotakin, tämä oli.
En kyllä välttämättä kutsuisi leiväksi, sillä sen verran makea se kuitenkin oli. Mutta en myöskään sanoisi sitä kakuksi. Tai ehkä säälistä, kuivakakku. Itse olen kuitenkin niin makeanperso, että kakku-termi vaatisi omaan makuun hiukan enemmän sokeria.
Joka tapauksessa, tämä syntyi New Yorkista ostetun keittokirjan avulla, josta piti löytää banaaniohje, kun kaksi kaveria meinasi nahistua hengiltä keittiössä.

Banaanileipä

200 g jauhoja
2 1/4 tl. leivinjauhetta
½ tl suolaa
3/4 tl kanelia
4 rkl vehnäalkioita
75 g keiju deli luonnonjogurttia (tai voita)
115 g sokeria
3/4 tl. sitruunamehua
2 banaania (alk.per.ohjeen mukaan 3)
2 munaa

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola sekä vehnänalkiot keskenään. Vatkaa sokeri ja keiju kuohkeaksi. (Jos käytät voita, anna sen lämmitä huoneenlämpöiseksi.) Lisää joukkoon muussatut banaanit sekä munat. Sekoita.
Lisää kuivat aineet pikkuhiljaa ja kaada voideltuun leipävuokaan ja paista 180-asteessa 50-60 minuuttia.

Ei kommentteja: