Punasipulihilloke
5-6 (500 g) punasipulia
3 dl punaviiniä
10 neilikkaa
1 kanelitanko
2 dl hillosokeria
1/2 sitruunan mehu
1. Kuori ja paloittele punasipulit hienoksi silpuksi. Mitä hienompi silppu, sen tasaisempi lopputulos.
2. Kietaise neilikat sideharsoon, tai vakkapa kahvinsuodatinpussiin ja solmi käärö tiukasti kiinni.
3. Kiehauta punaviini, kanelitanko ja neilikat.
Lisää sipulisilppu. Keitä kymmenkunta minuuttia, kunnes silppu pehmenee. Poista maustekäärö ja kanelitanko kattilasta.
4. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Mausta hilloke sitruunamehulla. Sekoita.
5. Kaada hilloke lasipurkkiin ja sulje kansi.
Hilloke jähmettyy jäähtyessään.
Viikunasalmiakkihillo
pieniä lasipurkkia
Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja kumoa kattilaan. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Hienonna salmiakit ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.
Lisää salmiakkiliuos viikunasoseen joukkoon, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Jos hillonalku on liian paksua lisää joukkoon vettä. Massan tulee olla löysähköä, mutta ei vetistä. Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta vielä kerran. Lusikoi kuumana kauniisiin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä kylmässä.
Oikein ihanaa joulua kaikille kaikkialla!
3 kommenttia:
Vau! En osaa yhtään kuvitella, miltä nuo maistuvat. Mutta nyt tuli todella kummallinen mieliteko kokeilla punasipuli-salmiakkihilloa. Toivottavasti en ole raskaana tai mitään...
Mielenkiintoisia! Minkä kanssa syöt noita? Mä en koskaan oikein osaa löytää oikeita kavereita näille hillokkeille, ja jäävät sitten tekemättä ja ostamatta (ja lahjaksi saadut turhan usein kaappiin...).
Punasipulihilloketta olen syönyt jouluisin seitankinkun kanssa. Toisinaan myös esimerkiksi seitanpihvien tai papupihvien kylkiäisinä.
Salmiakkiviikunahilloketta kokeilin vahvojen juustojen kera, ja se sopi niille erinomaisesti. Suosittelen! Voisin kuvitella sitä tarjottavaksi myös esimerkiksi lättyjen tai jäätelön kanssa.
Lähetä kommentti