Komea kanssaeläjäni ehdotti tässä eräänä kauniina perjantai-iltana pannupizzan tekoa. Mikä sopikaan paremmin Sopranos-maratonimme ryydittäjäksi! Teimme pizzat piirakkavuokaan, mikä oli melkoisen hyvä idea. Näin pizzoille tuli tarpeeksi muhkeat reunatkin - jos siis niistä nyt sattuu tykkäämään.
Pannupizza (2 kpl)
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
0,5 dl öljyä
tomaattimurskaa tai omatekoista tomaattikastiketta
salottisipuleita
tomaatteja
mozzarellaa
rucolaa
Liuota kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää mausteet ja alusta jauhot vähitellen joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja jätä taikina kohoamaan.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele taikinat voideltuihin piirakkavuokiin (tai käytä sitä yhtä vuokaa peräjälkeen, kuten me teimme). Levitä päälle tomaattikastiketta, silputtua sipulia, tomaattiviipaleita ja mozzarellaa. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Koristele kuuma pizza rucolalla.
lauantaina, joulukuuta 19, 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti