sunnuntaina, helmikuuta 21, 2010

Soijaisia blinejä

Sain muutama viikko sitten ihka ensimmäisen blogin kautta tehdyn ruokalähetyksen. Keskustelua aiheuttaneet yhteydenotot elintarvikefirmoilta eivät ole Vegemisten joka päiväistä leipää, joten vinhalta ja jännältä koko juttu tuntui.
Paketti tuli siis Alprolta ja se sisälsi soijamaitoa, -kermaa, -juomia ja -vanukkaita. Tuotteita kokeiltiin monenlaisiin eri ruokiin, ja toki osa nautittiin sellaisenaan.
Näihin blineihin laitoimme tavallisen maidon sijasta soijamaitoa ja oikein hyvältä maistui. Maito sopi mainiosti myös kahviin, vaikka normaalisti ne vähäiset kahvini jotka nautin, nautin mustana. Soijamaito maistui kahvissa hiukan pähkinäiselle, sillä maito oli kevyesti vanilijalla maustettu.

Mietin kovasti missä tilanteissa ostaisin esimerkiksi soijamaitoa tai -kermaa. Minä kun kuitenkin syön elukoista peräisin olevia vastaavia aineksia. Mieleeni pulpahti heti yksi esimerkki: kesä ja matka mökille. Tuotteet kun ovat iskukuumennettuja, joten niiden kylmäketjun katkeamisesta ei tarvitse huolehtia. Toki vastaavia maitotuotteitakin löytyy, mutta mielestäni ne mitä olen kokeillut, ovat myös hyla-tuotteita, ja jotenkin ikävästi makeita. Tietenkin jos saisin esim. vegaani-vieraita, nämä olisivat ehdottomasti osana aterian valmistamista.

Paketissa mukana olleita vanilijajuomia yritin jopa eilen ostaa Oulun Stockmannilta, mutten löytänyt niitä sieltä. Ne olivat nimittäin hurjan hyviä, ja sellainen olisi toiminut erinomaisena välipalana.

Blinien kanssa nautimme merilevämätiä, valkosipulinkynsiä, suolakurkkua, punajuurta, smetanaa, sienisalaattia ja sipulisilppua.

Blinit

3 dl bulgarianjugurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa (soija)maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jugurtti kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna kohota huoneenlämmössä ainakin kaksi tuntia.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuuma maito, voisula, keltuainen, suola ja kovaksi vaahdotettu valkuainen.
Paista kuumalla pannulla blinejä. Omamme pidimme 80-asteisessa uunissa lämpimänä, kunnes koko taikina oli paistettu.

1 kommentti:

Sotkuholisti kirjoitti...

Tämähän näyttää hyvältä ja sopii hyvin keittiön siivoustalkoihini. Tulee käyttöön vanhat tattarijauhot.