sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

Pestoa risotossa


Oi voi kun eilen oli niin kivaa blogimiitissä Pastanjauhajien luona! Siitä ja antimista meidän osaltamme lisää myöhemmin...

Ensin hieman arkiruokaa, mutta hieman uuteen tapaan. Kuka on sanonut, että pesto sopii vain pastan sekaan ja leivän päälle? Ilmeisesti joku, koska kuvittelen sellaista pinttymää vastaan tällä aterialla taistelevani. Lisäsin pestoa nimittäin männä viikolla kokkaamaani kikherneristottoon. Ja voi kun se sopi sinne mainiosti! Hyvää tuli. Melko helposti vielä.

Pestoinen kikhernerisotto

8 dl vettä + 1,5 kasvisliemikuutiota (tai pari rkl kasvisliemijauhetta)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
öljyä
4 dl (risotto)riisiä
pippuria
pestoa
4-6 dl kypsiä kikherneitä
(parmesania)

Kiehauta ensin kasvisliemi ja nosta se sivuun. Kuori ja silppua liemen kiehuessa sipulit ja porkkana. Kuullota niitä laakeassa kasarissa. Lisää riisi ja kuullota sitäkin hetki.

Lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää kasvislientä kauhallinen tai pari aina, kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin.

Kun kaikki liemi on kiehautettu risottoon, lisää vielä pippuria, pari ruokalusikallista pestoa ja kypsät kikherneet. Halutessasi voit ripotella parmesania ruoan päälle.

2 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Oli kyllä mahdottoman mukava lauantai, kiitokset kun tulitte! Siinä tilanteessa tunsi itsensä taas aivan uskomattoman etuoikeutetuksi, kun on saanut tutustua noin ihaniin ihmisiin.

Kaveri kirjoitti...

Oi, kiitos vain itsellenne! Ja samat sanat kaikkinensa. Oli kyllä niin kivaa!

Keikka oli sen verran pettymys, että meidän olisi kannattanut jäädä loppuillaksikin teidän seuraanne... Mutta onneksi näitä miittejä on luvassa lisää ja seuraava vieläpä ihan pian!