lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Tulta (pääsiäis)munille!


Chiliä ei kannata korvata habanerolla. Tai jos niin tekee, kannattaa vähentää sen määrää suhteessa chiliin. Minä tiedän tämän nyt. Tein nimittäin ihanan Tofu-kirjani kookoskeittoa hieman soveltaen ja päätin korvata ohjeen 1-2 chiliä habanerolla. Jo habaneroa pilkkoessani aavistelin tehneeni virheen. Keiton makean, kirpeän ja tulisen makukombinaatio ei päässyt kunnolla oikeuksiinsa hikeä nostattavan habaneron viedessä kaiken huomion. No mutta, tulipahan tulista!

Tulinen tofukeitto

1 pkt maustamatonta tofua

Marinadi:
1 sitruunan mehu
(1 limen mehu)
2 rkl viinietikkaa
2 rkl hunajaa
suolaa
pippuria

1 sipuli
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä (tai 1 tl kuivattua)
0,5-1 habanero (tai hillitymmin 1-2 chiliä)
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisliemijauhetta
3 porkkanaa
5-6 perunaa
3-4 dl kookosmaitoa
suolaa
tuoretta basilikaa tai korianteria

Laita tofu tekeytymään edellisenä päivänä. Pilko tofu, sekoita marinadin ainekset ja laita tofupalat yön yli marinoitumaan. Voit käyttää keitossa myös valmiiksi marinoitua tofua. Lisää tuolloin keittoon hieman fariinisokeria ja limemehua.

Seuraavana päivänä keittohetken koettaessa silppua ensin sipuli ja chili(t). Kuullota sipulia, chiliä ja inkivääriä öljyssä. Lisää kuullotukseen myös tofumarinadia. Kaada vesi ja kasvisliemikuutio tai -jauhe kattilaan ja anna kiehahtaa. Kuori ja pilko porkkanat veden kiehumista odottaessa. Lisää ne kiehuvaan keittoon ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Kuori tällä välin perunat ja paloittele ne. Lisää perunat keittoon ja anna kiehua kymmenen minuuttia.

Lisää lopuksi tofupalat loppuine marinadeineen sekä kookosmaito. Kiehauta keitto vielä kertaalleen ja nosta kattila pois hellalta. Mausta suolalla. Koristele keitto tuoreella yrtillä juuri ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Jeps,habanerot ovat tosi tulisia;-)Tosi hyvältä kuulostava keitto!
Ja tosi hienosti olet maalannut tuon Super Marion alempana..

Kaveri kirjoitti...

Kiitos keittokehuista!

Kakkuja on tehtaillut blogin toinen ylläpitäjä, Nuori nainen, mutta kyllä kehut menevät hänelle tätäkin kautta. :) Kiitos niistäkin siis!

Haarukka kirjoitti...

Tuo on muuten ihana ohje. Jäin siihen koukkuun jokin aika sitten, kun Kurpitsamoskasta sen bongasin...