sunnuntai, kesäkuuta 20, 2010

Yksinkertaisin eväin uuteen alkuun

Hiljaiselo on hävettävää. Pyydämme sitä anteeksi. Omalla kohdallani kokkaamattomuus johtuu monenlaisista elämänmuutoksista, jotka iskivät yllättäen päälle yhtäaikaa.

Koska jouduin hiljattain vaihtamaan muun muassa kotia ja sitä myöten myös keittiötä, olen hetken hakenut uudessa asunnossa paikkaani.

Muutaman viikon tauon jälkeen kokkailu on järkevä aloittaa jostain yksinkertaisesta. Sellaisia ovat esimerkiksi maa-artisokat. Helppouden lisäksi ne ovat mitä maukkaimpia ja mielenkiintoisimpia juureksia, jotka toimivat melkeinpä parhaiten ihan itsekseen ja vähin maustein.

Paistetut maa-artisokat

500 g maa-artisokkia
margariinia tai öljyä
suolaa
pippuria

Harjaa maa-artisokat perusteellisesti ja viipaloi ne. Kuumenna rasva kuumalla pannulla ja paista maa-artisokkaviipaleita hetki. Lisää suolaa ja pippuria. Pienennä lämpöä ja anna maa-artisokkien hautua (kannen alla) 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet tarpeeksi. Nauti esimerkiksi marinoitujen tofukuutioiden ja salaatin kera.

Ei kommentteja: