maanantaina, toukokuuta 31, 2010

Pikku-Pinjan prinsessakakku vol 2

Edellisen kerran Pikku-Pinja sai synttäreinään kakuksi tällaisen tekeleen. Nyt toiveissa oli prinsessakakku, joka näyttää prinsessalta. Ensimmäisen kerran tein moisen jo muutama vuosi sitten Pinkun isosiskolle.
Siitä huolimatta kakku aiheutti melkoisesti päänvaivaa.
Miten mekko onnistuu ilman muottia?
Miten saan kakusta tarpeeksi korkean, jotta:

a.) barbi mahtuu sen sisään
b.) se ei keikahda kesken kuljetuksen

Lopulta päädyin siihen, että tein kakun tavalliseen 23-senttiseen pyöreään irtopohjavuokaan ja toisen kakun torvi(?)vuokaan. (Siis sellaiseen perinteiseen, jossa on tötterö keskellä ja jossa tehdään kaikki kuivakakut)

Niinpä kasasin nämä lopulta yhteen ja siitä tuli melko hyvän näköinen, mutta ei edelleenkään tarpeeksi korkea.
Koska en viitsinut irrottaa jalkoja tyttöjen barbista väänsin sen semi-istuvaan asentoon ja tökkäsin jalat sojottamaan niin pitkälle kuin pystyin, ennen kuin iskivät kakun reunan läpi. Runsaasti kuorrutetta päälle ja avot!

Pinjan prinsessakakku vol 2

2 kakkupohjaa: pyöreä (22cm.) ja torvimainen (esim. tällä Marien ohjeella ei voi mennä vikaan)
4 dl kuohukermaa
1 levy valkosuklaata
2 dl mansikoita
sokeria
pala valkoista marsipaania
strösseleitä

Tee marsipaanista barbielle toppi valkoisesta marsipaanista puvun yläosa. Painele marsipaani tiukasti barbien ympärille.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto kimmoisaksi. Sekoita keskenään puolet kermasta, tuorejuusto, mansikat ja sulatettu valkosuklaa.
Maista, jos kakku mielestäsi tarvitsee lisää sokeria, lisää sitä.

Leikkaa pyöreä kakkupohja kolmeen osaan ja torvimallinen kahteen. Täytä ja kostuta kakut. Nosta torvikakku pyöreän kakun päälle. Leikkaa torven pohjalla näkyvästä ympyräkakusta pois torven kokoinen ympyrä. Säästä se, tarvitset sitä myöhemmin.
Asettele barbi ympyrään. Tässä voi mennä hermo, joten ole kärsivällinen. Parasta olisi jos jalat saisi otettua pois.

Painele ylileikkaamasi kakkupala barbien ympärille torveen.
Kuorruta barbien helma lopulla kermavaahdolla. Koristele haluamallasi tavalla.

Tarjoile joukolle pikkutyttöjä ja paistattele heidän huokailemiensa ihastelujen loisteessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kivan kakun olet tehnyt. En varsinaisesti kirjoittanut kakun innoittamana vaan neuvoa kysyakseni. Huomasin blogissa jokin aikaa sitten harkapaputahnaohjeen. Itsella on pari pussia kyseisia kotimaisia luomupapuja kaapissa ja niista olen yrittanyt ruokiin proteiinilisaa keitella, mutta tahan astisella kokemuksella kuoret jaa mulla aika koviks, eivat pehmene vastaavasti kuin aiemmin suosimillani lajikkeilla. Olisiko jotain vinkkia asiaan?