Tällä erää tuunasimme oikein oivalliseksi todistetun pinaattilettu-ohjeen nokkosmaiseksi lätyttelyksi. Ja vaan hyvää tuli. Kuin myös kaunista. Voi, miten ihanaa.
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
nyrkillinen kuivattua tai ryöpättyä nokkosta
öljyä paistamiseen
Sekoita lättyainekset keskenään. Ei tarvitse erityisesti vatkata, kunhan ainesosat sekoittuvat toisiinsa. Kuumenna öljy pannulla ja kaada taikinaa siihen niin, että pohja peittyy. Isoihin lettuihin riittää noin 1-1,5 dl taikinaa kuhunkin. Tästä määrästä niitä tulee noin neljä.
Käännä lettu, kun pohja on tarpeeksi ruskea ja paista toiselta puolelta vielä pari minuuttia. Nauti keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera. Tunne, kuinka haba kasvaa.
2 kommenttia:
Voi että, nam. Nokkospuskaaaaaaat, täältä tullaaaaan!
:) Pitäisi itsekin kiiruhtaa uudemman kerran nokkospuskiin. Ja uskaltautua testaamaan muitakin villiyrttejä, kuten vaikkapa voikukan lehtiä...
Lähetä kommentti