Salaatinkastike on yksi helpoimmista itsetehtävistä ruokalisukkeista. Täytyy vain löytää yksi tai pari omaan makuun sopivaa reseptiä, jotta niitä tohtii tehdä tuosta vaan. Minä otin talteen mukavan sinappisalaatinkastikeohjeen Pia Hallin Kausiruokaa kasviksista -kirjasta (hyvä postaus kirjasta
täällä). Tein muutaman yksittäisannoksen jälkeen kastiketta kunnon satsin, jotta eväisiin saa kiireessäkin helposti makua.
Sinappikastike soveltuu loistavasti itusalaattiin.
Sinappisalaatinkastike
vajaa 1 dl öljyä
2 rkl puna- tai omenaviinietikkaa
2 rkl sinappia
2 puristettua valkosipulinkynttä (tai 2 tl kuivattua valkosipulijauhetta)
2 tl sokeria
suolaa
(valko)pippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja valuta kastike pulloon. Ravista pulloa voimakkaasti ennen annostelua, sillä öljy ja sinappi kerrostuvat helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti