lauantaina, joulukuuta 03, 2011

Hyvä makupari

Spelttijauhot ja omenat ne yhteen soppii! Näin tuntuvat monet leipojat ajattelevan, sillä useissa ohjeissa nämä kaksi ainesta yhdistyvät. Ja aivan syystä, hyvältähän nuo yhdessä maistuvat. Ja sopivat mainiosti myös soodalla ryyditettyihin leipiin.

Spelttivuokaleipä

1 rkl omenaviinietikkaa
2,25 dl soijamaitoa
2 rkl öljyä
1,25 dl omenasosetta
5-5,5 dl spelttijauhoja
vajaa 1 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta
1 rl suolaa
2 tl soodaa

Yhdistä etikka maitoon, jotta se happanee. Lisää öljy ja omenasose.

Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita seos märkäseokseen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Ripottele pinnalle halutessasi pellavansiemeniä.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoastaan.

Ei kommentteja: