Olin päässyt buzzaajaksi Nordic Soygurtin kamppanjaan ja muiden buzzaajien vinkistä keksin kokeilla mustikkajugurtin soveltuvuutta kakkuun. Ja voi pojat, sehän sopi kuin markka lompakkoon ja nyrkki silmään!
Nimittäin herkkunyrkki makunystyräsilmään. Tästä tuli samantien mieheni lempikakku, joten todeta voi, että kerrankin löysin kamppiksen kautta jotain, joka tulee jäämään omaan repertuaariini.
Kakku ei ole mitenkään erityisen makea, joten se sopii niiillekin, joita turhat äkkimakeat ällöttävät.
200 g Digestive-keksejä
0,5 dl oivariinia sulana
1 dl maitoa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
750g mustikka soijajogurtti
2 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Murenna keksit ja sulata oivariini. Sekoita keksimurut, sula oivariini ja maito keskenään. Paine seos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää jugurtti, tomusokeri, perunajauho ja vanilija-aromi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tiputa lämpö 150-asteeseen ja jatka paistamista 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kiille
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää jugurtti, tomusokeri, perunajauho ja vanilija-aromi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tiputa lämpö 150-asteeseen ja jatka paistamista 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kiille
3 dl mehua (tässä mustaherukka)
1 rkl agar-agar -jauhetta
1 rkl agar-agar -jauhetta
Keitä mehua ja agaria miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, tai kunnes agar-agar on kunnolla liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä ja kaada hiukan jähmettyneenä kakun päälle. Agarin kanssa kannattaa opetella toimimaan, sillä varsinkin jauhe saattaa jähmettyä hyvinkin kovaksi. Pidä myös huoli, että liemi on jäähtynyt, jottei se "polta" juustokakun pintaan reikää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti