Olut tuoksuu hurmaavalle lämmetessään, joten nämä näkkileivät hivelevät niin maku- kuin hajuaistia. Näkkärit sopivat mainiosti myös ruokalahjoiksi.
Olutnäkkärit
Olutnäkkärit
2 dl olutta
1 rkl öljyä tai sulaa margariinia (tai voita)
1 tl hunajaa tai siirappia
0,5 tl suolaa
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
Pinnalle:
1 rkl sormisuolaa
Sekoita kulhossa olut, rasva, hunaja ja suola. Lisää pellavansiemenet ja jauhot. Vaivaa taikina sitkeäksi.
Muotoile taikinasta tasainen pötkylä ja jaa se kahdeksaan osaan, jotka voit kaulia näkkäreiksi. Vaihoehtoisesti voit kaulia koko taikinan isoksi levyksi leivinpaperille ja ruuduttaa sen pienemmiksi paloiksi. Pistele näkkäreiden pintaa haarukalla.
Ripottele päälle suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna näkkäreiden kuivahtaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti