keskiviikkona, toukokuuta 16, 2012

Parsaa sitrusrisotolla


Noh niin. Nyt, kun riisihanat aukesivat (lue: vajaat riisipaketit löytyivät kaapista), päätin käyttää noita pikkupirulaisia ihan kunnolla! Parsaahan tässä kevään mittaan on tehnyt mieli siitä lähtien, kun ne kauppojen hyllyille ilmaantuivat. Näinpä päätin nauttia parsani höyrytettyinä ja ihanan inkiväärisen sitrusrisoton kera.

Ohje on alunperin Sara La Fountainin, mutta muokkailin sitä hieman, sillä yrttiöljyn ja voikimpaleen kanssa risotosta olisi tullut liiankin tuhti...



Inkivääri-sitrusrisotto


1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
3,5 dl riisiä
4 dl kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
0,75 dl kuohukermaa
1 sitruuna
75 g parmesania (raastettuna)

Lisäksi:
500 g parsaa (höyrytettynä)

Kuori ja silppua sipulit, raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pannulla. Lisää joukkoon riisi ja hämmennä koko ajan. Kaada joukkoon 1,5 dl kasvisleintä ja sekoita. Lisää vielä 1,5 dl valkoviiniä. Lisää kasvislientä ja valkoviintä tarvittaessa (kun edelliset nesteet ovat imeytyneet riisiin). Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja sekoita hyvin.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunan mehu ja lisää se risottoon yhdessä kuori- ja parmesanraasteiden kera.

Höyrytä parsat kypsiksi. Leikkaa lyhyt pala varren tyvestä ja kuori viitisen senttiä varren puumaisinta osaa pois. Leikkaa parsat sopivan pituisiksi paloiksi. Häyrytä kypsiksi 4-6 minuuttia. Varo, etteivät parsat ylikypsy. Nauti sitrusrisoton kera.

Ei kommentteja: