maanantaina, toukokuuta 21, 2012

Hittiskonssit


Lauantainen ravintolapäivä oli menestys, mikäli sen voi laskea hymyjen ja auringonsäteiden määrässä. Planet Holli-Hoodin tarjoilemat keitot, skonssit ja kakut hupenivat hienoihin suihin. Minun tekemäni kahdenlaiset skonssit oli mitoitettu alakanttiin (alla olevilla resepteillä, perustaikina x2, yhteensä vajaa 40 kpl), joten ne loppuivat ensiksi.

Tein hamppu- ja kookos-aprikoosiskonsseja samalla perustaikinalla. Kuvat jäivät ottamatta, mikä kertoo jotain tapahtuman tiheästä tuoksinnasta. Perustaikinaa voi muunnella omien mieltymystensä mukaan korvaamalla osan jauhoista erikoisemmilla ja lisäämällä pari desiä makuaineita.

Skonssit


Perustaikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 rkl sokeria

150 g margariinia
4 dl kauramaitoa

Hamppuskonsseihin lisäksi:
2 dl hamppujauhoja
2 dl hampunsiemeniä

Kookos-aprikoosiskonsseihin lisäksi:
2 dl kookosjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja aprikooseja (pilkottuna)
1 dl kauramaitoa

Sekoita kuiva-aineet. Lisää hamppuskonsseihin hamppujauhot ja kookosskonsseihin kookosjauhot. Nypi margariini kuiva-aineiden sekaan. Lisää hamppuskonsseihin hampunsiemet ja kookosskonsseihin auringonkukansiemet ja pilkotut aprikoosit. Lisää vielä kauramaito. Kookosskonssit tarvitsevat maitoa hieman hamppuskonsseja enemmän, sillä muuten taikina jämähtää jankiksi.

Nostele taikinasta lusikoilla leivinpaperin päälle pellille skonssin kokoisia nokareita. Paista 200-asteisessa uunissa reilu 15 minuuttia.

Ei kommentteja: