Lauantainen ravintolapäivä oli menestys, mikäli sen voi laskea hymyjen ja auringonsäteiden määrässä. Planet Holli-Hoodin tarjoilemat keitot, skonssit ja kakut hupenivat hienoihin suihin. Minun tekemäni kahdenlaiset skonssit oli mitoitettu alakanttiin (alla olevilla resepteillä, perustaikina x2, yhteensä vajaa 40 kpl), joten ne loppuivat ensiksi.
Tein hamppu- ja kookos-aprikoosiskonsseja samalla perustaikinalla. Kuvat jäivät ottamatta, mikä kertoo jotain tapahtuman tiheästä tuoksinnasta. Perustaikinaa voi muunnella omien mieltymystensä mukaan korvaamalla osan jauhoista erikoisemmilla ja lisäämällä pari desiä makuaineita.
Skonssit
Perustaikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
150 g margariinia
4 dl kauramaitoa
Hamppuskonsseihin lisäksi:
2 dl hamppujauhoja
2 dl hampunsiemeniä
Kookos-aprikoosiskonsseihin lisäksi:
2 dl kookosjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja aprikooseja (pilkottuna)
1 dl kauramaitoa
Nostele taikinasta lusikoilla leivinpaperin päälle pellille skonssin kokoisia nokareita. Paista 200-asteisessa uunissa reilu 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti