Juu juu. Tämä ei ole ihan kausiruokaa, sillä kohta ruokapöytämme tursuavat tuoreista vihanneksista ja marjoista. Ihastuin Dolce patata -keittokirjasta löytämääni ohjeeseen niin, etten malttanut odottaa ohjeen suotuisaksi kaudeksi merkattuun syksyyn, vaan päätin testata sitä saman tien. Hieman tuunailin ohjetta omiin tarpeisiini sopivaksi ja korvasin tuoreet herneet kuivatuilla.
Kesäisen ohratosta saa käyttämällä tuoreita herneitä, kevät- tai ruohosipuleita ja yrttejä.
Herneohratto
200 g ohrasuurimoita
400 g tuoreita herneitä (tai pari desiä kuivattuja herneitä)
2 salotti- tai kevätsipulia
raastettua inkivääriä
öljyä
2-3 rkl sitruunamehua
8 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
1 rkl suolaa
tuoreita yrttejä
parmesania tai kasvisjuustoa raastettuna
Jos teet ohraton kuivatuista herneistä, laita ne likoamaan edellisenä iltana.
Keitä ohrasuurimoita ja lionneita herneitä 15 minuuttia. Pilko sillä välin sipulit.
Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa. Lisää esikeitetyt ohrasuurimot, (esikeitetyt tai tuoreet) herneet sekä sipulisilppu ja inkivääriraaste. Lisää sitruunamehu. Lisää vettä hiljalleen ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
Lisää valkoviini, kerma ja suola. Sekoita ja anna hautua kannen alla vielä viitisen minuuttia. Raasta kypsän ohraton päälle halutessasi juustoa ja silppua tuoreita yrttejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti