maanantaina, heinäkuuta 23, 2012

Raakaa kookosta karpaloilla

Kuinka saisin rikki kookospähkinän? No, esimerkiksi näin. Keittiökameleontin ohje toimi mainiosti, tosin naputtelemiseen meni meillä ennemminkin 25 kierrosta kuin 2,5. Vaikka olen kookokseen lähiaikoina oikein tykästynyt, en oikein tiennyt, mitä tehdä raa'alla kookoksella. Niinpä raastoin sen ja käytin muun muassa tähän karpalopiiraaseen.

Tein vaihteeksi piiraasta ei-vegaanisen version, jotta sain anoppilan munat ja maidot pois hävikkilistalta.



Karpalo-kookospiirakka


150 g rasvaa (voita tai margariinia)
2 kananmunaa
vajaa 2 dl sokeria
2 dl kookosjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa tai kanelia
1 dl maitoa
6 dl karpaloita (tai muita marjoja)

Muruseos:
50 g rasvaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.

Levitä taikina voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle. Ripottele marjat päälle. Sulata muruseoksen rasva ja lisää muut muruaineet. Ripottele seos marjojen päälle.

Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia.

Ei kommentteja: