Sienitäytteinen versio
Olen tehnyt tätä mainiota vegaanista suolaista piirakkaa tänä kesänä jo muutamiin juhliin. Ensimmäisellä kerralla tein piiraasta sienitäytteisen, toisella kertaa kesäkurpitsa-hampputofutäytteisen. Tofupiiraassa korvasin (viides)osan jauhoista hamppujauhoilla, joten ohje on myös muuntokelpoinen. Otin ohjeeseen vinkkiä Yrttipurkista, mutta tuplasin määrät pellillisen pitimiksi.
Jos käytät täytteeseen maustamatonta tofua, voit marinoida sen halutessasi näin.
Kesäkurpitsa-hampputofutäytteinen versio
Suolainen juhlapiiras (pellillinen)
4 dl vehnäjauhoja
6 dl speltti- tai grahamjauhoja (voit korvata 2 dl hamppujauhoilla)
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl vettä
Sienitäyte:
6-8 kpl kevätsipulia
1-1,5 l sieniä
Kesäkurpitsa-tofutäyte:
1 kesäkurpitsa
3 sipulia
1 pkt maustamatonta tofua
chiliä
valkopippuria
2 tl suolaa
2 dl maustamatonta jogurttia
(Pinnalle:
auringonkukasiemeniä)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi ja sekoita taikinaksi. Nosta kylmään tunniksi.
Sienitäyte: Silppua sipulit ja sienet. Paista niitä pannulla hetki.
Lisää mausteet jogurttiin ja sekoita jogurtti täytteen sekaan.
Kauli jäähtynyt taikina uunipellin kokoiseksi ja nosta voidellulle pellille tai leivinpaperin päälle. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele halutessasi auringonkukansiemenillä.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoile jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti