keskiviikkona, elokuuta 22, 2012

Suolainen juhlapiiras


Sienitäytteinen versio

Olen tehnyt tätä mainiota vegaanista suolaista piirakkaa tänä kesänä jo muutamiin juhliin. Ensimmäisellä kerralla tein piiraasta sienitäytteisen, toisella kertaa kesäkurpitsa-hampputofutäytteisen. Tofupiiraassa korvasin (viides)osan jauhoista hamppujauhoilla, joten ohje on myös muuntokelpoinen. Otin ohjeeseen vinkkiä Yrttipurkista, mutta tuplasin määrät pellillisen pitimiksi.

Jos käytät täytteeseen maustamatonta tofua, voit marinoida sen halutessasi näin.


Kesäkurpitsa-hampputofutäytteinen versio

Suolainen juhlapiiras (pellillinen)

4 dl vehnäjauhoja
6 dl speltti- tai grahamjauhoja (voit korvata 2 dl hamppujauhoilla)
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl vettä

Sienitäyte:
6-8 kpl kevätsipulia
1-1,5 l sieniä

Kesäkurpitsa-tofutäyte:
1 kesäkurpitsa
3 sipulia
1 pkt maustamatonta tofua

chiliä
valkopippuria
2 tl suolaa
2 dl maustamatonta jogurttia

(Pinnalle:
auringonkukasiemeniä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi ja sekoita taikinaksi. Nosta kylmään tunniksi.

Sienitäyte: Silppua sipulit ja sienet. Paista niitä pannulla hetki.

Tofutäyte: Puhdista ja raasta kesäkurpitsa. Silppua sipulit. Paista ensin kesäkurpitsasilppua kuivalla pannulla, jotta enin neste haihtuu. Lisää tilkka tofumarinadia (jos marinoit tofun) tai öljyä ja sipulisilppu ja kuullota täyte. Nosta pannu lideletä ja lisää pilkotut tofut.

Lisää mausteet jogurttiin ja sekoita jogurtti täytteen sekaan.

Kauli jäähtynyt taikina uunipellin kokoiseksi ja nosta voidellulle pellille tai leivinpaperin päälle. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele halutessasi auringonkukansiemenillä.

Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoile jäähtyneenä.

Ei kommentteja: