perjantaina, syyskuuta 07, 2012

Koo-koo-kookosta hilloon


Onkohan nyt aika korjata viimeiset raparperit penkeistä ja tehdä niistä jotain hyvää? Koska suuntaamme kohti vuoden kylmintä kautta, suosittelen tekemään raparpereista hilloa. Tein kuvassa näkyvää hilloa jo heinäkuun lettukesteille, mutta epäilemättä ohje toimii myös syksyisissä kemuissa.

Raastoin hillon joukkoon kookosta, sitä samaa, josta leivoin myös piirakan. Hilloon voisi tehdä (kuvassa näkyvään verrattuna) hienompaa raastetta tai keittää kookosta kauemmin, sillä liian isoina lastuina ne pistävät ikävästi esiin makean seasta.

Kookos-raparperihillo

500 g raparpereja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1-2 dl kookoshiutaleita

Pilko raparperit paloiksi ja raasta kookos, jos käytät tuoretta kookospähkinää. Laita raparperit ja kookokset kattilaan. Lisää sokerit ja kiehauta miedolla lämmöllä vartin verran.

Nauti syyslettujen kera tai pitkin talvea vaikkapa aamupuurossa.

Ei kommentteja: