lauantaina, syyskuuta 15, 2012

Kuitua kekseistä


Minä syön - tai ainakin kuvittelen syöväni - hyvinkin kuitupitoista ruokaa. Näistä crackereistä huomaa kuitupitoisuuden olevan ihan omissa sfääreissään. Ohje neuvookin, että keksien kanssa kannattaa juoda paljon vettä.

Ohje on napattu ihan hauskasta Parasta kausiruokaa -keittokirjasta. Minä muuntelin ohjetta omiin aineksiini sopivaksi, joten siemenet ja hiutaleet voi vallan hyvin korvata omasta kaapista löytyvillä sortimenteilla.

Siemenkeksit

3 dl vettä
1 rkl öljyä
2 dl ruis-kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl mustia seesaminsiemeniä
0,5 dl hampunsiemeniä
0,5 tl suolaa

tarvittaessa: (kaura)hiutaleita ja/tai (soija)jauhoja
päälle: sormisuolaa


Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.

Jos taikina on turvotuksenkin jälkeen löysä, lisää jotain hiutaleita ja/tai jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päälle. Ripottele sormisuolaa levyn pinnalle.

Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja irrota levy leivinpaperista. Leikkaa paloiksi veitsellä. Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.

3 kommenttia:

EtsiResepti kirjoitti...

Hei!

Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi, suosittelen ehdottomasti että lähdet mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon. Sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

Konsepti on jo olemassa Skandinaviassa ja muissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita!

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Ann-Sofi
http://www.etsiresepti.fi/

Anonyymi kirjoitti...

On muuten tosi hyviä! Kiitos reseptistä :)

Kaveri kirjoitti...

Anonyymi: Ole hyvä! Itsekin tykkään kovasti. :)