lauantaina, syyskuuta 15, 2012
Kuitua kekseistä
Minä syön - tai ainakin kuvittelen syöväni - hyvinkin kuitupitoista ruokaa. Näistä crackereistä huomaa kuitupitoisuuden olevan ihan omissa sfääreissään. Ohje neuvookin, että keksien kanssa kannattaa juoda paljon vettä.
Ohje on napattu ihan hauskasta Parasta kausiruokaa -keittokirjasta. Minä muuntelin ohjetta omiin aineksiini sopivaksi, joten siemenet ja hiutaleet voi vallan hyvin korvata omasta kaapista löytyvillä sortimenteilla.
Siemenkeksit
3 dl vettä
1 rkl öljyä
2 dl ruis-kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl mustia seesaminsiemeniä
0,5 dl hampunsiemeniä
0,5 tl suolaa
tarvittaessa: (kaura)hiutaleita ja/tai (soija)jauhoja
päälle: sormisuolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.
Jos taikina on turvotuksenkin jälkeen löysä, lisää jotain hiutaleita ja/tai jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päälle. Ripottele sormisuolaa levyn pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja irrota levy leivinpaperista. Leikkaa paloiksi veitsellä. Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
On muuten tosi hyviä! Kiitos reseptistä :)
Anonyymi: Ole hyvä! Itsekin tykkään kovasti. :)
Lähetä kommentti