lauantaina, syyskuuta 15, 2012

Kuitua kekseistä


Minä syön - tai ainakin kuvittelen syöväni - hyvinkin kuitupitoista ruokaa. Näistä crackereistä huomaa kuitupitoisuuden olevan ihan omissa sfääreissään. Ohje neuvookin, että keksien kanssa kannattaa juoda paljon vettä.

Ohje on napattu ihan hauskasta Parasta kausiruokaa -keittokirjasta. Minä muuntelin ohjetta omiin aineksiini sopivaksi, joten siemenet ja hiutaleet voi vallan hyvin korvata omasta kaapista löytyvillä sortimenteilla.

Siemenkeksit

3 dl vettä
1 rkl öljyä
2 dl ruis-kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl mustia seesaminsiemeniä
0,5 dl hampunsiemeniä
0,5 tl suolaa

tarvittaessa: (kaura)hiutaleita ja/tai (soija)jauhoja
päälle: sormisuolaa


Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.

Jos taikina on turvotuksenkin jälkeen löysä, lisää jotain hiutaleita ja/tai jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päälle. Ripottele sormisuolaa levyn pinnalle.

Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja irrota levy leivinpaperista. Leikkaa paloiksi veitsellä. Vähennä uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On muuten tosi hyviä! Kiitos reseptistä :)

Kaveri kirjoitti...

Anonyymi: Ole hyvä! Itsekin tykkään kovasti. :)