tiistaina, tammikuuta 15, 2013

Melkein kuin munakas


Mihin muuhun kuin seitaniin kikhernejauhoja voi käyttää? No esimerkiksi vegaaniseen "munakkaaseen", farinataan. Löysin tämän mainion ohjeen Vegaanikeittiön käsikirjasta, jonka maltoin vihdoin ja viimein palauttaa takaisin kirjastoon. Pitäisiköhän kirja jopa ostaa omaksi?

Farinata oli melko helppotekoinen. Kikhernejauhoilla vegaanimunakkaasta tulee myös huomattavasti maittavampi kuin soijajauhoilla tehdystä. Tästä ohjeesta tulee joko kaksi paksua pienempää (reilu 20 cm ympärysmitta) munakasta tai kaksi ohuempaa isomman pannun (25-26 cm) lättyä. Täytä haluamallasi fyllingillä - minulla oli tofu-lehtikaali-sipuliseosta - ja nauti!


Kikhernemunakas

2 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1,75 dl kasvismaitoa
2 tl Dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
pippuria
4 valkosipulinkynttä
(basilikaa, timjamia)
2 rkl paahdettuja (auringonkukan)siemeniä tai manteleita
2,3 dl kikherne- eli gramjauhoja
0,5 tl soodaa

Paistamiseen:
2 rkl öljyä


Yhdistä öljy, etikka ja maito. Anna seistä 2 minuuttia.

Sekoita joukkoon sinappi, mausteet, silputut valkosipulit ja paahdetut siemenet. Hämmennä joukkoon vielä kikhernejauhot ja suola. Anna taikinan levätä vartin verran.

Kuumenna öljy keskilämpöisellä pannulla. Kaada puolet taikinassa pannulle ja paista molemmin puolin 5 minuuttia. Täytä haluamallasi täytteellä ja nauti hyvässä seurassa.

2 kommenttia:

Iskä kirjoitti...

Mielenkiintoisia reseptejä. Vaikka olen ihan tavallinen sekaruokaa syövä perheenisä, on tunnustettava, että myös kasviksista saa maittaa. Kuten kikhernewokkia tai "miksi imaami pyörtyi" -pataa.

Justiina kirjoitti...

mm,todelal hyvännäköistä. vaikka itsekin syön sekaruokaa,olen myös tykästynyt erilaisiin kasvisruokiin,niitä pitäisi vaan useammin tehdä. täältä kyllä löytyy mahtavia ohjeita,kiitos :)