keskiviikkona, toukokuuta 22, 2013

Vierasvarakakku päärynätwistillä


Oi voi. Muistatteko tämän herkun viime syksyltä? (Tekaisin sen sattumoisin edellistä Siivouspäivää varten, älkäähän unohtako lauantain seuraavaa!) Minäpä muistan ja sokerinen maku suussani sitä muistelen.

Tein viikonloppuna anoppilassa toistamiseen tämän mehevän banaanikakun. Kylläpä tuli hyvää, myös näin päärynällä maustettuna ja mausteita muunnellen. Tämä on ehdottomasti paras vierasvara- tai hätäkakku, jonka tiedän, sillä parhaat päivänsä nähneiden hedelmien lisäksi ainekset ovat melko peruskamaa ja muutenkin helposti muunneltavissa.

Miltäköhän tämä maistuisi maapähkinävoilla maustettuna? Täytyypä testata seuraavalla kerralla...

Banaani-päärynäkakku

4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
1-2 tl suolaa
2 tl soodaa
1 dl siemeniä (esim. auringonkukan-, kurpitsan- tai vaikkapa mustia seesaminsiemeniä) tai pähkinärouhetta
vajaa 1 dl agavesiirappia tai sokeria
reilu 1 dl öljyä tai sulatettua margariinia
2 dl muussattua banaania
1 dl pehmeää päärynää
1,5 dl kasvismaitoa

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon siemenet, siirappi, rasva, banaanimuusi, päärynä ja maito. Pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa tunteroisen verran.

Kakku saattaa parantua yön yli tekeytyessään, mutta todennäköisesti se hupenee parempiin suihin hyvin ennen seuraavaa päivää.

Ei kommentteja: