maanantaina, toukokuuta 27, 2013

Piimäskonssit


Enpä ole ennen tehnyt skonsseja piimästä. No, nyt sekin on tullut testattua. Jääkaapistamme löytyi nimittäin vanhenemisen uhkaamat piimäpurkin jämät, jotka halusin jatkoajalostaa leivontaan. Piimästä onneksi saa leivottua paljonkin kaikkea hyvää - leipää, vohveleita, pullia, piirakkaa...

Minä tartuin skonssireseptiin, jonka bongasin Olivia-lehden sivuilta. Puolitoistakertaistin ainesosien määrät, sillä piakkoin pilalle menevää piimää oli purkin pohjalla kolmisen desiä. Jos sinulla on piimää vieläkin enempi, lisää vaan aineksia suhteessa nesteeseen ja halutessasi pakasta osa taikinasta - tai valmiista skonsseista - myöhempää käyttöä varten.

Piimäskonssit

6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl sokeria
1,5 tl suolaa
75 g margariinia
3 dl piimää

Makuaine (jokin seuraavista):
1,5 dl hienonnettuja kuivahedelmiä tai -marjoja TAI siemeniä TAI rouhittuja pähkinöitä


Sekoita kuiva-aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon, jotta saat murumaisen seoksen. Lisää piimä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Lisää vielä haluamasi makuaine. Voit myös yhdistellä kahta makuainetta esim. auringonkukansiemeniä ja kuivattuja karpaloita. Minä maustoin skonssit kuivatulla nokkosella ja hampunsiemenillä.

Muotoile taikinasta 12 pyöreää pullaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Ei kommentteja: