perjantaina, kesäkuuta 14, 2013
Pähkinäinen paputahna
Tässä yksi kuluneen kevään ruokasuosikkejani - vegaanisen Nutellan ohella. Inspiraation ammensin Chocochilin Elinan tekemästä maapähkinävoihummuksesta. Maapähkinävoi sopii loistavasti hummukseen, mutta myös muihin paputahnoihin!
Suosittelen testailemaan myös muilla mausteilla. Juustokumina kun on varsin hallitsevaa sorttia. Kaikki tuoreet yrtit sopivat tahnaan, esimerkiksi basilika ja valkoiset pavut ovat loistava yhdistelmä.
Pähkinäinen paputahna
3-4 dl kypsiä papuja
3 rkl sitruunamehua
3-4 rkl maapähkinävoita
3-4 rkl maustamatonta soijajogurttia tai 2 rkl kasvismaitoa
3-4 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa tai muuta maustetta
1 valkosipulinkynsi
suolaa
Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa sekaisin, kunnes tahna on tasainen. Nauti leivän päällä, napostelukasvisten kera tai lusikoi pahimpaan nälkään sellaisenaan suoraan purkista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti