lauantaina, lokakuuta 26, 2013

Keksikäs cookie


Ha! Löysinpäs ohjeen, johon voin käyttää keväällä innostuksissani hankkimaani No-Egg-jauhoa. Ohje on napattu talteen takuuvarmasta Vegaanikeittiön käsikirjasta.

Nämä Keksit täytyy kirjoittaa isolla K:lla, koska taikinan yhtenä ainesosana toimii murennetut valmiskeksit. Alkuperäisessä ohjeessa keksit olivat vegaanisia täytekeksejä (Oreoseja, meikäläisittäin Dominoja), mutta minä korvasin ne suvereenisti speltti-hamppukekseillä. Käytä, kuta keksiä haluat ja mitä ikinä kaapistasi löytyy. Mikäli kuulut niiden omituisten ihmisten kerhoon, joka ei tykkää esimerkiksi Marie- tai Muro-kekseistä, voit murustaa kaapin pohjalle unohtuneet sellaiset taikinan joukkoon.

Keksit isolla K:lla

1,25 dl vegaanista margariinia
2,3 dl tomusokeria
1 rkl munankorvikejauhetta
n. 0,5 dl lämmintä vettä
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria tai -aromia
n. 6 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl suklaata rouheena
0,5 tl leivinjauhetta
(kasvismaitoa)
10 vegaanista täytekeksiä (tai vastaava määrä muita keksejä) lohkottuna

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vatkaimella. Vispaa munankorvike ja vesi toisessa kulhossa, kunnes seoksen pinnalla on hieman vaahtoa. Kaada munaseos margariiniseoksen joukkoon ja lisää samalla suola ja vanilja. Vatkaa vielä minuutti.

Sekoita jauhot, suklaarouhe ja leivinjauhe yhteen toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos margariiniseokseen ja sekoita hyvin. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka kasvismaitoa. Hämmennä lohkotut keksit varovasti joukkoon.

Muovaa taikinasta 12 isoa tai parikymmentä pientä keksiä leivinpaperin päälle. Taputtele keksit niin ohuiksi kuin haluat, sillä ne eivät leviä paistettaessa. Paista 180-asteisessa uunissa 16-18 minuuttia.

Ei kommentteja: