perjantaina, lokakuuta 18, 2013

Klassikon vaalea versio


Vanha kunnon puolukkaleipä! Siitä on vuosia, kun tätä viimeksi leivoin, joten olihan jo aikakin. Tällä kertaa korvasin ruisjauhot spelttijauhoilla, joten versiosta tuli hieman vaaleampi. Hillon sijaan käytin leipään puolukkasosetta, jota minulla on yksi kokonainen pakastinlokero täynnä mehun keittämisen seurauksena.

Mihin kaikkeen sokeritonta puolukkasosetta voikaan käyttää? Piirakkaan, leipään, kaaliruokien lisukkeeksi... Lisävinkkejä otetaan vastaan.



Vaaleampi puolukkaleipä

3 dl maustamatonta (kasvis)jogurttia tai piimää
2,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl spelttijauhoja
1,5 dl puolukkasosetta
vajaa 1 dl (seesamin)siemeniä
2 tl suolaa
1,5 tl soodaa
2 rkl hunajaa tai siirappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan (1,5-2 l vetoinen). Paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran.

Ei kommentteja: