Vanhaksi menevän jogurtin oivallisena loppusijoituspaikkana toimii (kuiva)kakku. Muokkasin tämän alunperin piimäkakuksi nimetyn reseptin vanilja-kookoskakuksi ja hyödynsin taikinaan vaniljajogurtin jämät. Maustoin taikinaa aivan oman mieleni mukaan myös kookosjauhoilla sekä -rommilla.
Vanilja-kookoskakku
2 dlvehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl kookosjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljauutetta
2 tl kanelia
3 dl (vanilja)jogurttia
1 dl margariinia aulatettuna
(kookosrommia)
Yhdiatä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty rasva. Lisää halutessasi tilkkanen rommia. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti ja nauti kaverin kera.
sunnuntai, helmikuuta 02, 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti