torstaina, heinäkuuta 31, 2014
Tiiviyden ystäville
Yhdenlaisen kakun leivottuani päätin tehdä maissijauhoista jotain suolaista. Niinpä leivoin — yllätys, yllätys — crackereitä! Maissilla crackereistä tulee luontaisesti gluteenittomia.
Keksien kostumus on melko kiinteä, joten tämä ohje sopii erityisesti tiiviistä (vai tiiveistä?) crackereistä pitäville. Ohje on napattu Risentan maissijauhopussista.
Maissicrackerit
2 dl maissijauhoja
2 dl siemeniä (esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl öljyä
(1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä)
Päälle:
sormisuolaa
siemeniä
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi puuroksi. Levitä leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperin taikinaköntin päälle ja kauli tasaiseksi levyksi. Ripottele päälle sormisuolaa ja siemeniä ja leikkaa paloiksi.
Paista 150 asteessa 45 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti