lauantaina, elokuuta 09, 2014

Falafelia pihveissä


Tämäkin ohje löytyy Planeetan parhaat vegepurilaiset -kirjasta. Muiden kirjan ohjeiden tapaan tähän tulee yhtä sun toista ainesosaa ja valmistuskin on melko monivaiheinen.

Ihan hyviä näistä kuitenkin tuli! Hieman kuivahkoja, joten vältä kypsentämästä liikaa...



Falafel-biffit

4,5 dl kypsiä kikherneitä
2,3 dl kasvislientä
1 sipuli silputtuna
2 rkl perunajauhoja + 4 rkl vettä (sekoitettuna suurukseksi)
5 rkl öljyä
1,25 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl kuivattua korianteria
0,5 tl jeeraa
0,5 tl cayennea
2 rkl sitruunamehua
2,3 dl graham-, speltti- tai vehnäjauhoja
3,5-4,5 dl kikherne- eli gramjauhoja
suolaa
pippuria

Kiehauta kasvisliemi, kikherneet ja sipuli kattilassa. Anna porista hiljalleen ilman kantta vartin verran.

Kaada perunasuurus joukkoon huolellisesti hämmentäen. Kaada seos kulhoon ja muussaa survimella tai haarukalla. Lisää öljy, mausteet, sitruunamehu ja jauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa, kunnes taikina on mukavan taipuisa. Lisää kikhernejauhoja, jos taikina on liian tahmeaa.

Muovaa taikinasta 6-10 pihviä ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Kuumenna vielä öljyä paistinpannussa ja paista pihvejä 3-5 minuuttia molemmin puolin, jotta pinta rapeutuu.

Ei kommentteja: