maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Soijarouhe-herkkusieni pihvit

Elikä siis, paluu pohjoiseen on sujunut sen verran touhukkaissa merkeissä, ettei ruokaa olla pahemmin ehditty/jaksettu tehdä. Lähinnä on tullut lämmiteltyä juustoa leivän päälle. Mutta tänään alkoi roti elämässä aamuisella kauralesepuurolla ja päivälliseksikin saatiin ihan oikeaa apetta.

Väänsimmä yhteistuumin Tyypin kanssa soijarouhe-herkkusienipihvejä ja keitettyjä tyrnäväläisiä siiklejä (jotka ovat äitini mielestä eeeeeehdottomaasti parhaita perunoita).

Keittiössä sattui myös niinkin mielenkiintoinen tapaus, että valmisteilla oleva pussikastike joutui viemäristä alas. Se nimittäin piti sisällään kanaa. Tai ainakin kana-aromia. Kiitos ei. Siispä kastikkeeksi tein keittokirjaan hädissäni turvautuen valkokastikkeen. Joka

a.) maistui juuri siltä miltä ajattelin (ei paljon miltään)
b.) oli ulkonäöltään ja koostumukseltaan jonkin paljon ällöttävämmän näköistä


Mutta siis, reseptiä:

Useita desejä soijarouhetta (oisko 4)
Yksi raastettu porkkana
4 pieneksi silputtua tuoretta herkkusientä
1 muna
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ purkkia raejuustoa
3/4 dl korppujauhoja
currya
timjamia
oreganoa
basilikaa
rosmariinia
chiliä
garam masalaa
sesamöljyä
kasvisliemikuutio

Keitä soijarouheita n. 5 minuuttia vedessä, johon on lisätty kasvisliemikuutio. Kaada vesi pois ja huuhtele rouhe kylmällä vedellä. Laita soijarouheet taikinakulhoon, jonne lisäät silputut herkkusienet, sipulin, valkosipulit ja mausteet. (Mausteita voi laittaa oman maun mukaan. Poistaa ne joista ei pidä ja lisätä sellaisia joista pitää. Me panimme vähän kaikkea, koska soijarouhe jää monesti hiukan mauttomaksi.) Lisää myös korppujauhot, öljy, raejuusto ja muna. Sekoita taikinaksi. (Voisin suositella joko toista munaa tai lisää korppujauhoja, koska nämä olivat verrattain huonosti kasassa pysyviä.)
Muotoile pihveiksi (tai soikioiksi, kuten Tyyppi) ja paista 200-asteessa n. 20 minuuttia. Vähempikin aika voi riittää. Tarkkaile!
Me söimme perunoiden ja salaatin kanssa (ja sen jotakinmuutaällöä muistuttavan kastikkeen kera).
Hyviä. Ja mausteiden johdosta maistuvia.

Huomenna lupaan laittaa viikonloppuna leipomani barbie-kakun kuvan. (Tämä oli teaseri.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Härski kastike kyllä... Ajattelin ehdottaa tätä tänään kämppikselle ruuaksi (eri kastikkeella). Hyvältä vaikuttaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Sama kirjoittaja kuin edellisessä:

Laitettiin porkkanan tilalle maissia. Jätettiin valkosipuli pois, kun kaikki ei tykkää siitä. Hitsi että vaikuttaa hyvältä. Pidetään peukkuja että onnistuu :D Käyn sitten spämmäämässä tänne kolmannen viestin jossa kerron millasta tuli (tai sitten en, koska eiköhän näistä tule oikein hyviä).

Niin joo, laitoin kans toisen munan, notta eiköhän pysy kasassa.

Tänks alot tästäkin ohjeesta! Monet kaverit käy täältä kattelemassa ruokaohjeet :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Onpa mukava kuulla, että meistä on ihan hyötyäkin :)

Ja jos vielä eksyt tänne, niin kerro oliko hyvää!