maanantaina, elokuuta 27, 2007

Potaattia pöytään

Lähden ensi viikolla pääkaupunkiimme kahdeksi kuukaudeksi harjoittelemaan työntekoa ja komea kanssaeläjäni jää kotikaupunkiimme pitämään taloa pystyssä. Näin ollen minulla on nyt viimeiset arkiset kokkailuhetket käsillä ennen tuota väliaikaista muuttoa. Tänään tarkoituksenani oli kokkailla perunaröstejä linssihöystön kera, mutta kotiin tultuani ja ohjetta tarkemmin katsottuani huomasinkin tekeväni perunaohukaisia. Potattiset lätyt eivät ole mitään makeita mussutettavia, vaikka nimi saattaa siihen suuntaan hieman vihjatakin. Hirmu hyviä kuitenkin.



Perunaohukaiset

6 perunaa
1 sipuli
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 tl paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi

Raasta kuoritut perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon raastettu tai hienonnettu sipuli
Mausta suolalla, valkopippurilla, paprikajauheella ja valkosipulimurskalla. Kuumenna reilusti rasvaa ohukaispannussa ja paista raasteesta ohukaisia. Tavallinen paistinpannukin käy eri hyvin. Perunaohukaisia täytyy paistaa melko kauan ja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat pinnaltaan rapeita ja ruskistuneita.



Voimakas linssipata

2 sipulia
2 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl garam masalaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl kurkumaa
5 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä
(1-2 tl raastettua inkivääriä)
2-3 tl chilitahnaa
4rkl tomaattisosetta
(hienonnettua korianteria tai persiljaa)

Olen joskus aikoinaan leikannut tämän reseptin maailmaa monin tavoin parantavasta Voima-lehdestä. Voimassa esitellään usein mielenkiintoisia kasvisruokareseptejä ja usein minä nappaan ne talteenkin. Hyvin harvoin olen kuitenkaan mitään niistä kokeillut. Tämä oli erittäin kannattava kokeilu:
Kuullota sipulisilppu miedolla lämmöllä pehmeäksi. Lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli, garam masala, juustokumina ja kurkuma. Lisää kasvisliemi, huuhdellut linssit, inkivääri (joka meiltä puuttui; hyvää tuli siitäkin huolimatta, siksi laitoin ainesosan ainaoastaan ehdolle), chilitahna sekä tomaattisose. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Ripottele pinnalle hienonnettua korianteria tai persiljaa, mikäli olet muistanut sellaisia ainesosia ostaa.. Tämä on maukas intialainen ruoka, joka maistuu hyvin riisin ja naan-leivän kanssa. Perunaohukaisetkin toimivat maukkaasti höystön kera.

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oliko toi linssipata samantapaista kuin se linssihöystö, jota intialaisissa ravintoloissa saa annoksien yhteyteen? Just tänään mietiskelin mistä löytäisin ohjeen sellaiseen: tätä pitää kyllä kokeilla joskus joka tapauksessa!

Lisäsin muuten bloginne uuden ruokablogini linkkilistaan - käykö?

http://uneliasblogi.blogspot.com/

Kaveri kirjoitti...

Voipi ollakin. En ole kyllä ihan varma, sillä en tiedä olenko itse ikinä moista lisuketta intialaisissa ravintoloissa saanut.. Tämä linssihöystö on ainakin kovin tulinen. Kiitos blogimme lisäyksestä! Tottakai se käy. Voisimme mekin lisätä sinun blogisi meidän sivuillemme, näytti nimittäin melko mielenkiintoiselta. Luulenpa vain, että ainoastaan Nuori nainen pystyy sen tekemään, sillä hän hallinnoi blogiamme. Täytyypä vinkata hänelle asiasta..

Anonyymi kirjoitti...

Te ootte onnistunu noissa perunapihveissä tosi hyvin! Meillä vastaavan tyyppiset on aina tupannu hajoomaan.. Meidän blogissa on muuten teille haaste, käykääpä kurkkaamassa!