tiistaina, elokuuta 21, 2007

Kookosta jookos?

Hah. Tämä on melkeinpä ruokablogin väärinkäyttöä, mutta aion silti kertoa toissapäivänä valmistamastani naurettavan helposta ruuasta. Minä niin tykkään kookosmaidosta. Se on huisin hyvää. Tein sunnuntaina siis pitkästä aikaa kookospohjaista kasviskastiketta ja värikästä riisiä. Riisin pirteä väritys voisi olla ihan hyvä syy tähän postaukseen, vaikka suurin osa teistä pikkukokkaajista, jotka tätä luette, varmaan toki tiedättekin, mitenkä tuohon valkoiseen lisukkeeseen saa sekä makua että väriä.



Kookospohjainen linssikastike värikkäällä riisipedillä

1,5 dl vihreitä linssejä
2,5 dl vettä
2 rkl soijakastiketta

2-3 salottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 ps pakastekasviksia (mielellään jotain thai-henkistä, vesikastanjat ovat must!)
1 tlk kookosmaitoa
(hieman vettä)
soijakastiketta

oliiviöljyä
chiliä
curryä
suolaa
vettä
basmatiriisiä


Laita ensiksi vihreät linssit soijakastikkeella maustettuun veteen likoamaan pariksi tunniksi ennen ruuanlaittoa. Mikäli et kerkeä tahi viitsi linssejä liottaa, jätä tämä vaihe väliin. Huomaa tällöin, että linssien kypsymisaika on tällöin hieman pidempi, joten ne kannattaa lisätä kastikkeeseen aiemmin kuin liotetut vastaavat.
Pilko salottisipulit lohkoiksi ja valkosipulinkynnet silpuksi ja kuullota niitä hetkinen öljyssä. Tällä välin voit kuullottaa toisessa kattilassa chiliä ja curryä hetken ja lisätä riisien keittoveden mausteöljyn päälle kuumenemaan. Lisää kuultavien sipulien joukkoon pakastekasvikset ja anna niiden sulaa pannulla hetki jos toinenkin. Lisää sitten lionneet linssit ja kookosmaito sekä hieman vettä tarvittaessa. Riisiveden kiehuessa lisää veteen suola ja riisit ja anna kiehua kannen alla valmiiksi. Anna kastikkeen hautua riisien kypsymisen ajan. Tarkista kastikkeen maku ja lisää soijakastiketta tarvittaessa.

Ei kommentteja: