Normaalisti emme syö komean kanssaeläjäni kanssa pastaruokia kotona juuri koskaan. Pidämme kyllä pastoista, mutta jostain syystä sellaista ruokaa ei vain tule itse ikinä tehtyä. Tein eilen jo toista kertaa tälle viikolle pastakastiketta, mikä on edellä mainitsemani olosuhteet huomioon ottaen varsin omituista. Tämänkertaisen kastikkeen juju piili jääkaapistamme löytyneessä puolikkaassa Koskenlaskija-paketissa. Sulatejuusto oli täysin tärppi ainesosa tuollaiseen pastamaiseen ruokaan, itselleni tosin uusi tuttavuus. Kokeilkaa ihmeessä.
Koskenlaskijan pastakastike
2-3 pientä sipulia (meillä 2 salottisipulia ja 1 keltasipuli) tai 1 iso
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl soijarouhetta
3 dl tomaattimurskaa
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
100 g sulatejuustoa
basilikaa
mustapippuria
Kuori ja lohko sipulit tuntuviksi paloiksi. Valkosipuleista voi tehdä ihan pientä silppua. Kuullota sipuleita hetkisen öljyisellä pannulla. Lisää tomaattimurska, soijarouhe, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää pienitty sulatejuusto ja mausteet. Anna kastikkeen hautua, kunnes juusto on kunnolla sulanut ja kastike täten sakeutunut. Nauti pastan kera.
sunnuntai, elokuuta 05, 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti