Eilen oli lämmintä ja aurinkoista. Tänään sataa ja vihmoo. Olin eilen sään edellyttämällä tuulella ja tein illalla (jälleen kerran Pirkan ruokasivuilta löydetyn ohjeen mukaisesti) aurinkoisen tomaatin pastaa. Tuunasin proteiiniköyhää reseptiä hieman, joten kirjaan oman versioni asiasta näkyville. Aamusta sade on jo hieman hellittänyt, mutta mieli on edelleen yhtä apea kuin ikkunasta näkyvä harmaa taivaskin. Onneksi eilisen aurinkoista ruokaa jäi uudelleen lämmitettäväksi asti, niin eipä tarvitse tänään tarttua soppakauhan varteen..
Aurinkoa lautaselle
1,5 dl punaisia linssejä
6 tomaattia
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni purjo
3 valkosipulinkynttä
1 tl rosmariinia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 rkl balsamiviinietikkaa
50 g mozzarellaa
2 rkl pestoa
haluamaasi pastaa
parmesaania
Laita pastavesi kiehumaan. Huuhtele punaiset linssit ja kiehauta niitä varten 3 dl kasvislientä. Poista tomaateista kannat ja paloittele ne. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuumenna tomaatteja ja purjosilppua aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä välillä käännellen. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, rosmariini, suola ja mustapippuri. Anna seoksen kiehua hetken aikaa ja lisää balsamiviinietikka. Linssit ovat tässä vaiheessa luultavasti jo kypsiä (punaisten linssien keittoajaksi riittää n. 10 minuuttia), joten lisää ne mozzarellan ja peston kera kastikkeeseen. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Jätä kansi päälle, mikäli omistat sellaisen. Pastan kypsyttyä, sekoita kastike sen joukkoon ja ripottele parmesaania päälle. Sadepäivän pelastus.
tiistaina, heinäkuuta 31, 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti