Aurinkoa lautaselle
1,5 dl punaisia linssejä
6 tomaattia
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni purjo
3 valkosipulinkynttä
1 tl rosmariinia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 rkl balsamiviinietikkaa
50 g mozzarellaa
2 rkl pestoa
haluamaasi pastaa
parmesaania
Laita pastavesi kiehumaan. Huuhtele punaiset linssit ja kiehauta niitä varten 3 dl kasvislientä. Poista tomaateista kannat ja paloittele ne. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuumenna tomaatteja ja purjosilppua aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä välillä käännellen. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, rosmariini, suola ja mustapippuri. Anna seoksen kiehua hetken aikaa ja lisää balsamiviinietikka. Linssit ovat tässä vaiheessa luultavasti jo kypsiä (punaisten linssien keittoajaksi riittää n. 10 minuuttia), joten lisää ne mozzarellan ja peston kera kastikkeeseen. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Jätä kansi päälle, mikäli omistat sellaisen. Pastan kypsyttyä, sekoita kastike sen joukkoon ja ripottele parmesaania päälle. Sadepäivän pelastus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti